Aardappels met sojabonen

Aardappel wordt door veel mensen als een “niet” gezond product gezien. Dit is volledig onterecht. Eet gewoon aardappels! Ze bevatten veel goede en onmisbare voedingsstoffen. Maak maar eens dit gerecht en voel hoe je lichaam er op reageert. Wil je meer weten over de aardappel, neem rustig contact met mij op.

Hier is een gestructureerd recept voor dit gerecht:

Ingrediënten:

  • Aardappelen
  • Sojabonen (volgens verpakking)
  • Velderwten (volgens verpakking)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Roomboter
  • Zalmfilets
  • Peper (optioneel)

Bereidingswijze:

Voorbereiding Aardappelen:

    • Was de aardappelen grondig als je ze met schil wilt koken. Verwijder eventuele scheuten.
    • Schil de aardappelen als je de schil niet wilt gebruiken.
    • Snijd de aardappelen in kleine blokjes.

    Koken Aardappelen:

      • Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappelblokjes toe.
      • Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten gaar.

      Bereiding Sojabonen en Velderwten:

        • Bereid de sojabonen en velderwten volgens de instructies op de verpakking.

        Voorbereiden Ui en Knoflook:

          • Snipper de ui en de knoflook.

          Bakken van Ui en Knoflook:

            • Verhit een klontje roomboter in een koekenpan.
            • Voeg de ui toe en bak deze tot ze glazig is.
            • Voeg daarna de knoflook toe en bak kort mee.

            Garen van de Zalm:

              • Voeg de zalmfilets toe aan de pan met de ui en knoflook.
              • Gaar de zalm langzaam op een laag vuur tot deze volledig gaar is.

              Combineren en Serveren:

                • Meng de gekookte aardappelen, sojabonen en velderwten door elkaar.
                • Leg het mengsel op een bord.
                • Leg de zalmfilets bovenop het mengsel.
                • Voeg eventueel wat peper naar smaak toe.

                Tips:

                • Zorg ervoor dat de zalm niet te snel gaart om uitdroging te voorkomen.
                • Voor extra smaak kun je eventueel wat citroensap over de zalm sprenkelen.

                Geniet van je maaltijd!