De MotiFactor Methode

De MotiFactor Methode 

“Het is niet de situatie die bepaalt hoe je ermee omgaat, maar het is jouw keuze hoe je met de situatie omgaat!”

Jasper Mulder, funder MotiFactor Methode

In de afgelopen 20 jaar heb ik verschillende studies en opleidingen volbracht in verschillende disciplines – voeding, beweging en mindfulness. Door deze kennis te combineren met mijn ervaring in het geven van trainingen, heb ik de unieke MotiFactor Methode ontwikkeld.

Onderzoek naar de MotiFactor Methode

In 2020 is er onderzoek gedaan om de werking van de MotiFactor Methode te bewijzen: genaamd Motinductor. Dit onderzoek stond onder leiding van dr. F.S. Luppino. Samen met Florianna heb ik in 2018-2019 ook onderzoek gedaan naar ski-ongevallen (Luppino et al., 2023, “Estimating skills level in recreation skiing”). De uitkomst van dit onderzoek was dat mensen vaak hun eigen vaardigheden overschatten.

Het onderzoek Motinductor richtte zich op hoe deelnemers door persoonlijke en holistische begeleiding blijvend hun gedrag konden aanpassen en behouden. Uit het onderzoek bleek dat na drie maanden één derde van de deelnemers hun gedrag blijvend hadden aangepast. Een aantal deelnemers stopte na het onderzoek, waardoor er geen vervolgonderzoek kon worden gedaan. Ongeveer 15% van de deelnemers wordt momenteel nog steeds begeleid met blijvende coaching. Deze cijfers komen overeen met de bevindingen van het RIVM bij het GLI.

Belang van Persoonlijke Begeleiding

Persoonlijke begeleiding blijkt van groot belang te zijn. De MotiFactor Methode is niet alleen gebaseerd op ervaring, maar ook op onderzoek en waarheid. Hoewel het niet voor iedereen de oplossing is, kan een deel van de MotiFactor Methode voor iedereen nuttig zijn.

Basis Indeling van de MotiFactor Methode

De basisindeling van de MotiFactor Methode is voor iedereen toepasbaar, of je nu trainer, coach, leidinggevende of werknemer bent. De inhoudelijke invulling is echter een ander verhaal en vereist dat je meer moet weten over de kennis die ik in de MotiFactor Methode hanteer.

Contact

Heb je interesse in hoe de MotiFactor Methode werkt? Ik sta je graag te woord!

Het traject

Inhoudelijk verschillende trajecten per persoon!

Stap 1: Laten we elkaar eerst spreken.

We beginnen met elkaar te bellen. Zo hebben we even kort contact Het stelt ons in staat om een eerste indruk van jouw hulpvraag te krijgen.

Stap 2: Het kennismakingsgesprek.

We maken vervolgens een eerste kennismakingsgesprek. Deze kan bij mij op de praktijk, maar zeker ook op een andere locatie. Tijdens deze afspraak zullen we dieper in gaan op wat voor jou het doel is om eventueel een coachtraject te gaan volgen. Aan het einde van het gesprek weten we of de MotiFactor methode voor jou zal werken. Ik zal mijn advies met je bespreken om aansluitende de kosten door te nemen. 

Als we samen hebben besloten dat je een coachtraject gaan volgen, gaan we naar stap 3. 

Stap 3: Het traject gaat nu echt beginnen.

Deze stap is het begin van jouw persoonlijke MotiFactor traject. Deze stap bestaat uit twee delen: 

We gaan eerst de administratie rond maken. Dit is Inschrijving en uitleg persoonlijke site. 

Als dit rond is gaan we het eerste deel van de intake houden. Het is zeker niet ondenkbaar dat we aan het einden van deze afspraak al voldoende weten om een plan van aanpak op te stellen. Maar mijn ervaring is dat we nog een extra afspraak nodig hebben om een echt goed beeld te kunnen vormen. Dat doen we dan in een vervolgafspraak.

Stap 4: Opstellen van het traject.

Dit is de laatste afspraak die we nodig hebben om een goede start te maken met jouw traject. We verzamelen de laatste gegevens voor je en samen stellen we jou MotiFactor traject op. Het volgen van jou MotiFactor  traject is en blijft een persoonlijk traject. Ik zal jou adviseren, begeleiden, trainen, aan de hand nemen, waar nodig gegevens uitwerken en antwoorden op je vragen geven. Ik sta voor je klaar en stel alles in het werk om ervoor te zorgen dat je jouw gestelde doel zal gaan halen.